S »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2017« se tudi v letošnjem letu pridružujemo vseslovenskemu Nacionalnemu tednu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

»Festival prostovoljstva v Mariboru 2017«, v okviru katerega se bo izvajalo več aktivnosti na različnih lokacijah, bo letos potekal med 15. in 19. majem. Tako kot vsa leta do sedaj, ga organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor. »Prostovoljstvo v Mariboru« je povezana mreža prostovoljskih organizacij, ki organizacijam nudi podporo pri promociji njihovih dejavnosti in spodbujanju prostovoljskega dela ter pri strukturnem razvoju prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljk_cev, mentoric_jev ter organizacij je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznic_kov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo.

Več na tem linku.

Društvo Aktiviraj se se je pridružilo z delavnico prepoznavanja zelišč. Poznate zelišča? Naši obiskovalci so se poskusili v poznavanju njihovih vonjev. Bi jih vi prepoznali z zavezanimi očmi? Delavnico je izvajala ekipa za Mestni vrt.

Pin It on Pinterest