MLADINSKA IZMENJAVA

ZELENI URBANI PROSTOR

21.-28.5. 2018 v Mariboru

Projekt vključuje 5 partnerjev iz Evrope: Italije, Španije, Bolgarije, Litve in Slovenije.

Mladi udeleženci bodo imeli priložnost za zbliževanje med kulturami, promoviranje mladinske participacije, tolerance in svoje lokalne skupnosti. Vključenih bo 28 udeležencev.

V prvem delu izmenjave bodo mladi raziskali ekološko zeleno strategijo v njihovi lokalni skupnosti in državi, ki jo bodo potem predstavili ostalim udeležencem. Iskali bodo skupne točke, predstavljali dobre prakse in iskali boljše rešitve. Drugi del je praktične narave za opolnomočenje mladih preko aktivne participacije v lokalni skupnosti. S tehnikami recikliranja in praktičnega raziskovanja o možnostih mestnega vrtnarjenja bodo aktivno soustvarjali zelene rešitve za lokalno skupnost. Rezultat bo prostorska zelena intervencija v mestu Maribor in razstava izdelkov. S tem bo dana možnost za vzpostavitev javnega dialoga na temo zdravega okolja, zelenih strategij mesta, tolerance, prostovoljstva in s tem doprinosa k lokalni skupnosti.

Več informacij o usposabljanju, ciljih, partnerjih projekta ter lokaciji si lahko preberete v priložene dokumentu tukaj (v angleščini).

Vse zainteresirane udeležence prosimo, da pošljejo kratek življenjepis in motivacijsko pismo na naslov: polona.aktivirajse@gmail.com.

Pin It on Pinterest