Cilj predavanja o zavrženi hrani je spoznati, kje na poti od vil do vilic nastajajo zavržki ter zakaj in kako lahko to omilimo/preprečimo. Poudarili bomo problematiko nastajanja zavržkov hrane v lastnem gospodinjstvu, ker imamo tukaj največjo moč vpliva in podali praktične nasvete za pravilno shranjevanje, pametno nakupovanje, porabo ostankov. Predavala bo Katja Sreš iz društva Ekologi brez meja.
 
Nekaj o dokumentarcu Ne meč’mo hrane stran (Just eat it): Jen in Grant sta filmska ustvarjalca in ljubitelja hrane, ki se lotita problematike zavržene hrane — od kmetije, prodaje in na koncu v lastnem hladilniku. Po spoznanju, da vsako leto v Severni Ameriki zavržejo za miljarde dolarjev dobre hrane, se zavežeta, da ne bosta več nakupovala hrane in da bosta preživela le od zavržkov. Kar med preizkusom ugotovita, je resnično šokantno.
 
Na dogodku bomo gostili tudi trgovino brez embalaže Zelena japka, na njihovi stojnici bo možno kupiti določene zero waste izdelke! Zelena japka je trgovina brez plastične embalaže, ki nudi izdelke prijazne človeku, živalim in naravi in se nahaja na Mali tržnici na Dominkuševi ulici 5 v Mariboru.
 
Več informacij na drustvo.aktivirajse@gmail.com. Dogodek organizira društvo Aktiviraj se in se bo odvil v sklopu projekta »Prazen koš stoji pokonci«, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor in je brezplačen.
 
Vsi udeleženci morajo izponjevati pogoj PTC (prebolel, testiran, cepljen).

Pin It on Pinterest