Olla posode so starodavna metoda namakanja, ki so jo uporabljali že na Kitajskem 4000 let nazaj. Koristne so nam tako, da jih večinsko zakopljemo v zemljo in napolnimo z vodo, ki jo potem postopoma oddajajo v zemljo. Ollas pomeni v španščini preprosto »lonec oz. posoda za kuhanje«.

21.5.2021, 17:00-18:30 se bo na Mestnem vrtu pod Gorco odvilo predavanje o tem sistemu namakanja zelenjave! Na Mestni vrt pod Gorco pride Igor Bahor, vodja lončarskega centra, ki bo povedal nekaj o zgodovini teh posod, kako se jih uporablja in okoli njih zasaja, možno pa jih bo tudi kupiti!

V Lončarskem centru Bahor iz Velenja jih izdelujejo v treh različnih velikostih, kupiti pa jih je moč tudi v njihovi poslovni enoti na Gosposki ulici 28 v Mariboru.

Lepo vabljeni urbani vrtičkarji, vsi s svojimi majhnimi gredicami na balkonih, terasah, pa tudi ljubitelji gojenja zelenjave v loncih in cvetličnih koritih!

To čisto zadnje predavanje prav tako organiziramo v okviru projekta US4F – Urbana zemljina za hrano, ki ga sofinancira Evropska iniciativa UIA – Urban Innovative Actions in je brezplačno!

Pin It on Pinterest