V društvu Aktiviraj se že drugo leto uspešno izvajamo program praktičnega usposabljanja pri delodajalcih iz socialnega podjetništva, na kratko Učne delavnice. S tem programom lahko brezposelne osebe, prijavljene pri zavodu za zaposlovanje, pridobijo praktična znanja, spretnosti in izkušnje na delovnem mestu in si s tem povečajo možnosti za zaposlitev pri istem ali drugem delodajalcu. Vključijo se v delovno okolje, spoznajo nove ljudi in si tako odprejo nove priložnosti. Učne delavnice sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, v okviru  Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020.

V mesecu juliju se nam je pridružila nova sodelavka Marina. Prihaja iz Rusije, vendar že 13 let živi v Mariboru. Govori simpatično rusko slovensko. Pri iskanju zaposlitve je velika ovira prav jezik, čeprav se je naučila govoriti slovensko. Je ustvarjalka po duši in ljubiteljica lepega. Spoznali smo jo že v Ropotarnici. V Smetki nas je na delavnici učila kvačkanja. Aktivna je tudi v Odboru rokodelcev Občinske turistične zveze Maribor. Je vsestransko ustvarjalna in odlično vdihne novo dušo starim predmetom.

Njene rokodelske spretnosti bodo obogatile našo ponudbo recikliranih izdelkov. Pri nas bo v Recycling Labu obnavljala predmete, ki jih ljudje prinesejo v Ropotarnico in takšni kot so, niso več primerni za uporabo. Veselimo se vsega, kar je ustvarila že v prvem tednu pri nas in vsega kar bo še prišlo izpod njenih rok v naslednjih mesecih. 

 

 

Pin It on Pinterest