☕️Swap Caffè smo si zamislili kot dogodke, na katerih bo glavna nit dogajanja izmenjava oblačil, s tem pa bomo odprli tudi prostor za druženje, povezovanje in ustvarjanje novih idej na lokalni ravni za dobrobit okolja in zdravja ljudi. S takšnimi dogodki želimo podpirati trajnostni način življenja, zmanjševati tekstilne odpadke, osveščati o družbeno odgovornemu nakupovanju dobrin ter spodbujati lokalno ekonomijo.
♻️Hitra moda trenutno proizvede toliko odpadkov, da jo lahko že uvrščamo v drugo najbolj onesnažujočo industrijo tega časa. To predstavlja problem tako iz okoljskega vidika, saj so materiali izdelani in obdelani z raznimi strupenimi kemikalijami, kot tudi iz etičnega vidika, saj je pri izdelavi samih oblačil veliko izkoriščanja delovne sile. Na koncu pa tekstilni odpadki velikokrat pristanejo v koših za smeti in posledično tako končajo na odlagališčih, kjer se ne pravilno reciklirajo ali razgradijo.
🌿V četrtek, 18.6.2020 si bomo torej izmenjevali oblačila in ideje v prijetnem nostalgičnem vintage vzdušju Alternativne veleblagovnice, Smetka na Gosposki ulici 29 v centru mesta Maribor, s pričetkom ob 16.00 uri.
 
PRAVILA IZMENJEVALNICE:
• Na izmenjavo lahko prinesete do 10 kosov oblačil ali modnih dodatkov
• Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana)
• Izmenjava oblačil bo poteka po principu 1 za 1, ne glede na vrsto oblačila, kolikor kosov prinesete, toliko jih lahko tudi odnesete
• Spodnje perilo, nogavice, obutev, reklamne majice ali drugi reklamni kosi oblačil se ne štejejo kot oblačila za izmenjavo

Dogodek se bo odvijal v sklopu projekta »Odpad naš vsakdanji«, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor.

Se srečamo!

Pin It on Pinterest