Dobro jutro Smetka!

Zaradi velikega odziva na reciklirane denarnice iz kavnih vrečk, je dobila naša Julija povabilo od regionalnega RTV centra Maribor, na oddajo Dobro jutro.

 

Iz vrečke v denarnico

V studiu,  z voditeljem Matejem Korošcem je pokazala, kako lahko iz na prvi pogled odpadnih materialov narediš nekaj novega in uporabnega. Med delavnico pa sta malo pokramljala o viziji in poslanstvu društvo Aktiviraj se so.p. oz. o viziji Smetke.

Pogovor je tekel tudi o problematiki globalizacije in kako pomemben je vaš nakup. Ni bilo na mestu, da bi se izognila ozaveščanju kaj pomeni družbeno odgovorno nakupovanje. Saj vaš nakup šteje!

 

Naši izdelki imajo pozitivno zgodbo

Sami imamo moč in odgovornost koga si želimo podpreti. To je seveda možno v alternativni veleblagovnici Smetka, ki ponuja izdelke slovenskih socialnih podjetij, produkte pravične trgovine in izdelke, ki jih sami recikliramo in tako pokažemo rešitve, kako lahko drugače. Vsi naši produkti imajo neko pozitivno zgodbo.

Tehtanje med odločitvijo, ali podpreti lokalno ekonomijo ali globalno zlorabljanje je vedno pomembno. Pravzaprav je to potrebno vzeti kot volitve. S vsakim nakupom daš glas.  

Smetki pa lahko pomagate z vašim nakupom ali nam podarite papirnate vrečke z ročajem (darilne, nakupovalne, vinske), manjše kozarce za vlaganje, ostanki blaga, jeans, kravate, gumbi, prejice, volno, šiviljski pribor.

Tukaj je posnetek oddaje, kjer lahko pogledate, kako iz kavne vrečke narediti denarnico: https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174601754

Pin It on Pinterest