Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine Recycling Lab so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Recycling Lab (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Društvo Aktiviraj se so.p., kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PODATKI O PODJETJU

Društvo Aktiviraj se so. p.

Zrkovska cesta 61

2000 Maribor

Matična številka: 4023706000

ID za DDV: 28636503

TRR: SI56 6100 0000 5075 484 Delavska hranilnica d.d. Ljubljana

Datum vpisa pri registrskem organu:  18.08.2010  ; registrski organ: Upravna enota Maribor

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)

Telefon: 030 278 577

Email: info@ropotarnica.org

 

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba v spletni trgovini ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu, z nakazilom na TRR. Redne cene so po navadi priporočene prodajne cene izdelovalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna trgovina si pridružuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini.

Podjetje Društvo Aktiviraj se so.p., Zrkovska cesta 61, Maribor ni zavezanec za davek na dodano vrednost. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične. Ker se izdelke ročno šiva, se lahko zgodi, da minimalno odstopa od izdelka na sliki. Za morebitne nejasnosti ali vprašanja nam pišite na info@ropotarnica.org

CENE IZDELKOV NE VKLJUČUJEJO STROŠKA POŠTNINE – poštnina je navedena ob vašem nakupu

 

POSTOPEK NAROČANJA

Na Recycling Lab so predstavljeni izdelki, ki predstavljajo prodajno ponudbo v spletni trgovini.

Ob vsakem izdelku je simbolična slika izdelka in opis izdelka. Kupec lahko naroči izdelke iz zaloge, ali odda naročilo za izdelavo podobnega izdelka.

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini Recycling Lab in preko e-pošte info@ropotarnica.org

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini  sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
•    z gotovino ob prevzemu-po povzetju
•    z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine (po predračunu),
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

 

DOSTAVA

Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno priporočeno dostavo, oz. odvisno od izbire kupca.

Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave Pošte Slovenije. Naročilo bo izdobavljeno najkasneje v roku do 5 delovnih dni od oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo o tem obvestil kupca. V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu.

 

VARNOST

Lastnik spletnega mesta Društvo aktiviraj se so.p  zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

 

KOMUNIKACIJA Z UPORABNIKOM

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

PIŠKOTKI

Z uporabo spletne trgovine se strinjate z uporabo piškotkov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem računalniku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.)

Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

 

REKLAMACIJE

Reklamacija artikla je mogoča s predložitvijo računa.

  1. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, nam lahko pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@ropotarnica.org
  2. V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov) ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije.
  3. Reklamiran izdelek v ustrezni embalaži in z vso priloženo dokumentacijo (račun, vaše podatke in opis napake izdelka) pošljite na naslov Društvo Aktiviraj se, Zrkovska cesta 61, 2000 Maribor

4.Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom. Tekom postopka vam lahko ponudimo popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

 

VRAČILO IZDELKA / ODSTOP OD POGODBE

Skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@ropotarnica.org

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca: Društvo Aktiviraj se, Zrkovska cesta 61, 2000 Maribor.

Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan, v nespremenjeni količini in originalni embalaži ter z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Vsi paketi, ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške. Prosimo, da poleg pošiljke priložite račun za kupljeni izdelek, vaše podatke ter vašo številko TRR-ja. Ko prejmemo paket vam vrnemo kupnino na vaš TRR, brez stroškov pošiljanja.

Potrošnik izdelka ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.

 

ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina Recycling Lab si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

 

POPUSTI

V spletni trgovini Recycling Lab lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popuste ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Bonov s popusti ni možno uveljavljati na izdelke po naročilu, prav tako na izdelke po naročilu ne veljajo popusti in znižanja.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Zaloge celotne ponudbe v spletni trgovini in družabnih omrežjih, ki zastopajo to spletno stran, so omejene.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od dneva objave dalje.

Objavljeno v Mariboru, dne X. 9. 2018.

Splošni pogoji poslovanja so prav tako dostopni za prenos na povezavi.

Pin It on Pinterest