Smeti, smeti, smeti! Kam z vami?

Prejšnji teden smo šli z Jeremijem Ironsom okoli sveta in si ogledali globalne posledice človekovega onesnaževanja. Trashed (prev. Smeti) je okoljski dokumentarni film. Je poziv k nujnemu ukrepanju za rešitev vprašanja obstoječih smetišč in drastično zmanjšanje naše porabe v smeri trajnostnih ravni in ničelnih odpadkov, hkrati pa prikazuje, kako to že uspešno dosegajo v številnih skupnostih po vsem svetu.

Dokumentarec pokaže, kako ogrožamo prehransko verigo in okolje zaradi onesnaževanja zraka, zemlje in morja z odpadki. Film razkriva presenetljive resnice o zelo neposrednih in močnih nevarnostih za zdravje ljudi. Gre za globalni pogovor med filmskim zvezdnikom Jeremyjem Ironsom in znanstveniki, politiki in drugimi posamezniki, katerih zdravje in preživetje so vplivali na onesnaževanje z odpadki. Pokaže, kako je mogoče tveganje za naše preživetje zlahka preprečiti s trajnostnimi pristopi, ki zagotavljajo veliko več zaposlitev kot trenutna odpadna industrija.

Dokumentarec smo najeli od društva Ekologi brez meja, ki ima v Sloveniji licenco za njegovo predvajanje v izobraževalne namene.

Pin It on Pinterest