Sodelovanje z Epeko – 2x dve muhi na en mah!

V zadnjem mesecu smo dvakrat sodelovali z združenjem Epeka in sicer smo zanje izvedli dva dogodka, ki sta vključevala mlade do 35. leta.

  •  dve muhi na en mah #1 – Prvi se je odvil na zelo vroč poletni dan, 5.6.  Poleg mladih z lokalnega okolja se nam je na sprehodu po Mestnem vrtu pod Gorco pridružila tudi Erasmus skupina, kjer smo ob sprehodu debatirali o pomenu skupnosti in pomenu lokalne hrane ter kako je ta pomembna za lokalno ekonomijo. Nad vrtom so bili navdušeni, še dobro, da ima dovolj sence, kamor smo se lahko po etapah skrivali.
  • dve muhi na en mah #2 – drugi dogodek smo izpeljali na strehi GT22 16.6. ob dnevu sveže hrane, kjer so ustvarjalci GT-ja dobili še eno novo dvignjeno gredo čilijev zaradi delavnice. Ker je bil ta dan še bolj pasje vroč kot prejšnji in še na strehi se je odvijal, smo teoretični del izvedli kar na stopnišču v senci in bili pri vzpostavitvi grede kratki in jedrnati. Če bi vedno tako fokusirano in učinkovito delovali, bi bilo veliko več narejeno. 🙂
    Sicer pa so udeleženci na delavnici  poznali razlike in podobnosti med visoko in dvignjeno gredo ter kako se odločiti za pravo, kateri les uporabiti, kakšno nego potrebujejo in kako to optimizirati. Pogovarjali smo se tudi o pomenu urbanega vrtnarjenja za zmanjšanje podnebnih sprememb.
     

Oba dogodka sta se odvila v sklopu Epekinega projekta “Zdrava hrana za zdrav planet” izvajamo v okviru Food Wave, financiranega s strani Evropske komisije (DEAR Programme).

 

Pin It on Pinterest