Svobodo semen v roke ljudi!

Ker je zima pravi čas za gledanje filmov, smo si enega zavrteli! “Semena svobode” je prelomni film (izv. Seeds of freedom) , ki sta ga posnela The Gaia Fundation in African Biodiversity Network. Pripovedovalec v filmu je Jeremy Irons.

Zgodba o semenih je postala zgodba o izgubi, nadzoru, odvisnosti in dolgu. Napisali so jo tisti, ki želijo za vsako ceno ustvarjati ogromne dobičke iz našega prehranjevalnega sistema. Čas je, da spremenimo zgodbo, aktualno bolj kot kadarkoli prej!

Film je del trilogije Semena svobode, ki prikazuje zgodbo semena iz njegovih korenin v središču tradicionalnih, raznoliko bogatih kmetovalskih sistemov po vsem svetu, ki se spremeni v močno blago za monopolizacijo svetovnega prehranskega sistema.
Skozi tri tridesetminutne dokumentarne filme – Seme svobode, Semena suverenosti in Seme pravičnosti – Fundacija Gaia in ostali globalni partnerji raziskujejo načine, kako industrijski kmetijski sistem in zlasti gensko spremenjena semena (GM) vplivajo na agro-biotsko raznovrstnost, ki so jo kmetje in skupnosti po vsem svetu razvijali že tisočletja. Mi smo si ogledali zgolj prvi del trilogije, ki je tudi preveden v slovenščino. Več informacij o filmu na http://seedsoffreedom.info/.

 

Pin It on Pinterest