S 30.11. se je po več ko 3 letih iztekel naš “vrtni projekt” Urbana zemljiina za hrano, ki je med drugim Mariboru dal nove urbane vrtove pod Pekrsko gorco. V sklopu aktivnosti je naše društvo oblikovalo tudi elektronsko knjigo, ki si jo lahko prelistate TUKAJ -je bolj praktični priročnik, ki strnjeno povzema odgovore na vprašanja, ki so se skozi leta neprestano pojavljala med vrtičkarji ter udeleženci delavnic, predavanj, tako da je nekaj informacij tudi iz teh izobraževalnih dogodkov.

Po res mnogo organizacije, koordinacije, delavnicah, predavateljih, za eno atomsko bombo vložene energije in časa za vzpostavljanje, itd. vodenje Mestnega vrta pod Gorco naše društvo predaja v upravljanje Mestni občini Maribor, sami pa se bomo še naprej posvečali naši prvi in glavni dejavnosti, s katero se je vse skupaj začelo – še vedno je v našem mestu naša majhna a pomembna Ropotarnica, središče ponovne uporabe na Partizanski cesti 20. Tja ste vabljeni vsi, ki želite najti stvari s karakterjem iz druge roke (second hand) vsak delovnik med 9:00 in 17:00.

Še naprej nas spremljajte na Facebook strani Ropotarnica, kjer najdete aktualne novice o naših izdelkih, delavnicah, prigodah in drugem iz sveta okoljsko ozaveščenih.

Pin It on Pinterest